Toegangscontrole creëert meerwaarde voor Würth Belux in Turnhout
Würth Belux levert 130.000 verschillende soorten producten aan bedrijven. Een buitendienstorganisatie met gespecialiseerde accountmanagers en een uitgebreid netwerk van 25 shops zorgen voor de verdeling van de producten. Tot het productassortiment behoren bevestigingsmaterialen, elektrische machines, perslucht- en handgereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen, werkplaatsuitrusting en opbergsystemen, meubel- en bouwbeslag.
Een deel van het gebouw van de hoofdvestiging in Turnhout is omgevormd tot een event- en congrescentrum. WIMEC (Würth International Meeting and Event Center) telt vijf zalen, enkele kleine ruimtes en een polyvalente ruimte.
Op de hoofdvestiging waren ze op zoek naar een verbetering van de toegangscontrole. De bestaande toegangscontrole was verouderd en niet erg gebruiksvriendelijk. Er was ook de vraag naar meer integratie van de toegangscontrole met andere toepassingen. Daarnaast wilden ze een toegangscontrole-oplossing vinden voor de event locatie WIMEC, wat toch een apart bedrijf is met aparte noden.
Na gezamenlijk overleg heeft DNCS een migratie project opgezet in Turnhout. Dit om de oude toegangscontrole te vervangen door een gebruiksvriendelijke en veiligere oplossing.
Naast de installatie van hardware in het gebouw werd ook een beveiligde RFID badge geïntroduceerd bij de medewerkers van Würth. Hiermee kunnen ze allerlei systemen zoals tijdsregistratie, toegangscontrole, intelligente printoplossingen enz eenvoudig en overzichtelijk integreren en beheren.
Zo werd er bijvoorbeeld een automatische integratie van de werkuren- en fietskilometers-registratie opgezet met het sociaal secretariaat SDWorx. Dit wil zeggen dat er automatisch een rapport wordt gegenereerd door het systeem, wat dan naar de personeelsdienst wordt verstuurd. Dit bestand kan zonder manuele interventie ingelezen worden door het sociaal secretariaat om automatisch de juiste fietsvergoeding aan het juiste personeelsnummer te koppelen.
De event locatie WIMEC werd ook beveiligd met toegangscontrole van DNCS. Binnen hetzelfde systeem is er een duidelijke verticale afscheiding tussen Würth en WIMEC medewerkers. Maar het is wel mogelijk om gezamenlijke deuren/poorten te definiëren die dan door beide entiteiten kunnen aangesproken worden. Dit zorgt ervoor dat er met één zelfde centraal systeem kan gewerkt worden tussen twee aparte bedrijven zonder hier parallelle systemen te moeten opbouwen.
Deze case bewijst nog maar eens dat toegangscontrole meer betekent dan louter toegang verlenen en dat je door het slim gebruiken van diezelfde toegangscontrole zelfs een meerwaarde kan creëren voor je bedrijf.