Ga naar inhoud
HomeNieuws

Nieuws

Russische site toont beelden Kempense bewakingscamera's

De hele wereld kan binnengluren bij verschillende Kempense gezinnen. Het zijn Russische websites die meerdere particuliere bewakingscamera's gehackt hebben en de beelden live streamen op internet. En dat is onrustwekkend, vindt ook Gust Dierckx van DNCS uit Lille, een bedrijf dat gespecialiseerd is in camerabewaking voor bedrijven. Hij onderstreept het belang van professionele installateurs voor een camera-installatie.

 

Thomas More nodigt DNCS uit!

Gust Dierckx van DNCS & Tower Eye was uitgenodigd op de IT Factory op de campus van Thomas More Geel. Binnen de 10 minuten na de presentatie kreeg hij al een eerste cv van een gemotiveerde student die helemaal mee was in het verhaal. "Gepassioneerde mensen voor netwerk en security, daar zijn wij naar opzoek !" vertelde Gust. Het uitbouwen van gestructureerde netwerken voor innovatieve camera oplossingen is de core business van DNCS.

Camerabeelden in Full HD? De toekomst is 4K

 

Als één van de eerste in België biedt DNCS uit Lille, specialist in cameratechnologie en toegangscontrole, zijn klanten de nieuwe 4K-technologie aan. Door de betere kwaliteit van het beeldmateriaal en het grotere bereik kan een 4K-camera 2 tot 3 andere camera’s vervangen. Intussen zijn de eerste klanten voor het nieuwe product binnen. Zo worden er binnenkort benzinestations van Van Raak mee uitgerust en via de dochterfirma TowerEye komen de camera’s volgende zomer ook op Tormorrowland.

“4K geeft een nieuwe dimensie aan camerabeveiliging”, zegt zaakvoerder Gust Dierckx van DNCS. “De camera’s hebben een veel groter bereik en je kan veel meer detail uit een filmbeeld halen. Via dochteronderneming TowerEye hebben we de eerste testen gedaan op het BK veldrijden in Lille en die waren zeer positief.”
Camera’s zijn er zowel voor binnen als buiten, zijn uitgerust met intelligent infrarood en met een raincoating om ook bij regen goede beelden te hebben.

Veel toepassingen
Het Kempense bedrijf ziet vooral toepassingen op openbare plaatsen, in winkels, transport en logistiek, tankstations, enz. “Omdat ze 2 tot 3 andere camera’s vervangen, moet de verantwoordelijke voor de beveiliging minder beelden controleren”, weet Gust Dierckx.
DNCS stelt de nieuwe technologie voor tijdens een demodag op 21 oktober.

     

 

DNCS legt zich toe op digitale beveiliging

Toegangscontrole en camerabewaking, het liefst via bestaande of vernieuwde (draadloze) netwerken: anno 2015 is die thematiek actueler dan ooit. Gust Dierckx zag een kleine tien jaar geleden al in dat de nood aan dergelijke systemen ooit (exponentieel) zou groeien. Het hoeft dan ook geen wonder te heten dat DNCS en TowerEye, zijn twee in Gierle gevestigde ondernemingen, inmiddels al een mooie klantenportefeuille hebben opgebouwd. Gust Dierckx werkte jarenlang in de IT-telecombranche. Vanuit die ervaringen had hij een sterk vermoeden over hoe de markt zou verschuiven. “Op dat moment kon je al inschatten dat analoge beveiligingsoplossingen op termijn ten dode opgeschreven zouden zijn. Daarom hield ik in 2007 DNCS boven de doopvont. Hoewel dat vlak voor de financiële crisis was, ben ik altijd rotsvast blijven geloven dat er ooit fel zou worden geïnvesteerd in digitalisering, een verhaal waarin een belangrijke rol zou zijn weggelegd voor IT. Door er achtenhalf jaar geleden al mee te starten, namen we een voorsprong op andere spelers en konden we meteen meespelen met de grote jongens.”

Bescherm ook uw bedrijf. DNCS heeft een tal van security oplossingen voor grote of kleine bedrijven. Dit gaat van toegangscontrole tot intelligente camerabewaking. Ook voor afgeschermde beheersbare IT netwerken (bekabeld of wireless oplossingen) heeft DNCS de juiste “know how” om dit te realiseren. Een bestaande IT infrastructuur is geen obstakel voor onze oplossingen.

Bron: elektroverkoop.be

 

Nationale actiedag wil burgers sensibiliseren rond inbraakpreventie

Op donderdag 11 december vindt "1 dag niet" plaats, de eerste nationale actiedag tegen woninginbraken in België. Het initiatief, een organisatie van Binnenlandse Zaken en de politie, moet burgers bewustmaken van hun eigen preventierol in de strijd tegen woninginbraak. Elke dag komen er immers bij 200 Belgen inbrekers over de vloer.

Neem nu contact op voor een security audit te maken van uw bedrijf.

 

TowerEye samenwerking met Tekstkar

TowerEye, een dochteronderneming van DNCS uit Gierle, sloot deze week een grootscheeps samenwerkingscontract af met Tekstkar (Laakdal).

“TowerEye zal instaan voor tijdelijke afgeschermde, draadloze netwerken zodat tijdens grote evenementen de signalisatieborden -karren van Tekstkar de nodige communicatie-input krijgen. Wij gaan ervoor zorgen dat die schermen hun pijl, tekst of filmpjes ontvangen en op die manier de automobilisten, passanten of bezoekers tijdens events en wegenwerken kunnen informeren en begeleiden,” zegt Gust Dierckx.

TowerEye is specialist in het opzetten van dergelijke tijdelijke afgeschermde draadloze netwerken en mobiele camerabewaking voor events en bouwwerven. “Tegenwoordig voorzien wij ook veel congressen van tijdelijke WIFI-netwerken.” Wat TowerEye doet voor tijdelijke opstellingen met krappe deadlines, biedt DNCS voor vaste locaties.

Tekstkar levert outdoor mobiele informatievoorzieningen bij bewegwijzering, wegwerkzaamheden en evenementen door middel van diverse types ledschermen, en dit zowel in België als in Nederland. Zij stonden bijvoorbeeld in voor de wegenbegeleiding en signalisatie tijdens het event voor de Rode Duivel supporters op 10 oktober. De supporters kregen via 18 tekstkarren dynamische informatie over o.a. parkeergelegenheid en routes naar de diverse ingangen.
 

 

DNCS nodigt Jef Steas uit.

DNCS verwelkomt Jef Staes. Hij is een bekend professioneel spreker. Deze avond behandeld hij het topic Team Management. 
"Wie wil overleven, moet innoveren... maar dat kunnen we niet omdat we er helemaal niet op voorbereid zijn. Onze opleidingen zijn louter gericht op het verwerven van diploma's. Wie het beste kan reproduceren, komt daar het beste uit, maar we leren niet om passie te hebben of creatief te zijn. Daardoor kunnen we nu erg moeilijk omgaan met veranderingen", zegt Jef Staes.

 

DNCS verschijnt in vakblad Top Security

DNCS is al enkele jaren actief in de festivalwereld.
Zo verscheen er recent een artikel in het vakblad Top Security over hoe DNCS de beveiliging aanpakt.

Lees het artikel in Top Security

 

DNCS breidt gamma uit met thermische camera’s

DNCS, al meer dan 5 jaar Certified Panasonic Gold partner, biedt nu ook thermische camera’s aan voor perimeterbeveiliging met intelligente video-analyse. „De thermische camera’s zijn vooral interessant om bedrijfsterreinen te beveiligen op maat van elke klant”, vertelt Gust Dierckx. Lees meer in het artikel van Made in de Kempen 

DNCS in Z.O.Magazine

“Ondernemers weten nog te weinig dat ze tegenwoordig heel de beveiliging van hun handelszaak of
bedrijf flexibel kunnen bedienen vanuit hun slaapkamer of op het voetbal, via hun smartphone of
tablet. De mogelijkheden zijn enorm toegenomen, terwijl ze daarvoor geen kapitalen meer moeten
uitgeven. Maar het is aan ons om daarvoor het nodige missioneringswerk te doen”,
zegt Gust Dierckx van DNCS.

Lees het volledige artikel ...

DNCS uit Gierle is "UNIZO KMO Laureaat provincie Antwerpen 2012"

Persbericht


Het Kempische bedrijf DNCS van zaakvoerder Gust Diericx is gisteren avond in Antwerpen bekroond geworden tot "UNIZO KMO Laureaat provincie Antwerpen 2012".  UNIZO reikt deze erkenning uit aan een KMO die zich onderscheidt op vlak van de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering.
DNCS werd verkozen boven twee andere zeer sterke finalisten, met name ATF uit Zandvliet en Brouwerij Het Anker uit Mechelen.  DNCS is nu dus één van de vijf kandidaten die in aanmerking komt voor de nationale erkenning "UNIZO KMO Laureaat 2012".

De keuze van de jury viel op DNCS omdat het bedrijf in deze toch economisch moeilijke tijden een sterke omzetgroei weet te creëren en deze groei in de toekomst nog weet te bestendigen.  Vanuit een zeer sterke deskundigheid en doorgedreven dienstverlening is dit bedrijf als kleine KMO een vaste waarde in de sector van: installeren van netwerkbekabeling, toegangscontrole, draadloze netwerken en camerabeveiliging.  Zij beschikken over een indrukwekkende klantenreferentielijst : zoals Thomas Cook, Goodyear, Eneco, Distrigas en Tomorrowland waar zij een samenwerking kunnen voorleggen van meerdere jaren.  Zij werken met overwegend zeer jonge medewerkers en hebben een echte teamgeest.  Bedrijfsleider Gust Dierickx is een gepassioneerd ondernemer en is zeer sterk betrokken bij alle realisaties vanaf de eerste gesprekken tot en met de oplevering.

DNCS ontving naast een oorkonde een professioneel gemaakte bedrijfsfilm.  Hij zal ook uitgenodigd worden op een exclusieve rondetafel met Vlaams minister-president Kris Peeters.  Gust Dierckx mag nu ook meedingen naar de nationale erkenning "UNIZO KMO Laureaat 2012".  De winnaar hiervan wordt op 7 december bekendgemaakt.

UNIZO en haar partners KBC, Ernst&Young, SAP, Electrabel, willen via de "UNIZO KMO Laureaat" dé KMO's in de kijker zetten die een duurzame bijdrage leveren tot de Vlaamse economie.  De KMO Laureaat wordt tweejaarlijks verkozen op basis van de geleverde prestaties inzake strategie, financieel beleid, HRM, innovatie, klantgerichtheid, energie- en milieubeleid, communicatiebeleid en behoorlijk bestuur.  Eerst worden de winnaars per provincie verkozen.  Uit de winnaars wordt uiteindelijk dé KMO Laureaat 2012 geselecteerd.

Hieronder de promotievideo.

 

Volledig interview met Gust Dierckx - klik hier

 

Flanders DC

De Kempense Innovatieraad (KIR), een samenwerking tussen 12 intermediaire organisaties, zet op vrijdag 9 november in Turnhout het grootste Innovatiefeest in Vlaanderen op voor bedrijven en non-profit organisaties.  Als vervolg op het Feest van de Innovatie op 9 november, neemt het Festival van de Creativiteit de binnenstad van Turnhout over in het weekend op 10 & 11 november. De Kempen is dat weekend het creatieve hart van Vlaanderen. Alle feestelijkheden zijn geconcentreerd rond de Splichal-hal in Turnhout. DNCS verzorgt voor het hele gebeuren de wireless-voozieningen.
www.feestvandeinnovatie.be

 

 

Fero

DNCS en Fero (Weg- en Werfsignalisatie) sloten een samenwerkingsakkoord voor het plaatsen van tijdelijke Camera- en Security-oplossingen. Binnenkort beveiligt DNCS de werven, wegenwerken en aanbestedingen van Fero

 

 

 

Tomorrowland

 

DNCS bouwt het volledige datanetwerk van Tomorrowland onsite en voorziet camera beveiliging

Van Fiber-Backbone tot switching tot Wifi dekking... Het volledige netwerk van Tomorrowland op het festivalterrein werd opgebouwd door onze mensen. In totaal werd bijna 4 km fiber gebruikt, 3 km UTP kabel, 11 Wireless Bridges, een 30 tal Acces Points en  33  PTZ 360° dome camera's. Al apparatuur en bekabeling werd met succes geïnstalleerd en geconfigureerd. Alles was operationeel op het geweste tijdstip. Op naar een volgende geslaagde editie van Tomorrowland!